Werkwijze
De werkwijze na aanmelding is als volgt:
In eerste instantie wordt een intake gedaan. Het doel van de intake is om zoveel mogelijk informatie in te winnen teneinde de therapie zo veel mogelijk "op maat te kunnen snijden". Het betreft het in kaart brengen van de klachten, de aanleidende gebeurtenissen en de oorzakelijke gebeurtenissen (dit laatste door het exploreren van uw gezin van herkomst en uw levensgeschiedenis).
Hierna zullen doelstellingen worden opgesteld aan de hand waarvan uw therapeut, in samenspraak met u, een of meerdere behandelvoorstellen zal doen. Daarbij wordt uitgelegd hoe dergelijke behandelingen werken, wat u daarbij kunt verwachten van uw therapeut, en wat u daarbij zelf dient in te zetten.
U kiest vervolgens welke therapievorm u het meest geschikt acht voor de verwezenlijking van uw doelstellingen, waarna, in gemeenschappelijk overleg, een behandelplan zal worden opgesteld.
Daarna zal de behandeling concreet van start gaan.
Gedurende dit proces zullen er evaluatiemomenten zijn waarbij de voortgang van de therapie kritisch besproken zal worden. Eventueel kan het behandelplan, indien wenselijk of noodzakelijk, in onderling overleg worden bijgesteld. Indien de doelstellingen (zoveel mogelijk) verwezenlijkt zijn zal de therapie met een slotevaluatie worden afgerond. Daarbij zal ook de eventuele behoefte aan nazorg of doorverwijzing naar een andere vorm van hulpverlening ter sprake komen.
Tot slot zal uw verwijzende arts, uiteraard alleen met uw uitdrukkelijke toestemming, in het kort van het therapieresultaat schriftelijk op de hoogte worden gebracht.